Campania electorală pentru parlamentare, la final. Ce riscuri și probleme au fost identificate

Printre cele mai importante probleme și riscuri ce au marcat campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova se numără finanțarea ilegală a unor concurenți electorali, riscul cumpărării de voturi și știrile false. 

Anunțul a fost făcut de președintele Maia Sandu, în urma unor întâlniri cu mai multe echipe de observatori internaționali, care au venit în Republica Moldova pentru a monitoriza scrutinul electoral din 11 iulie.

Am salutat prezența lor și am discutat despre riscurile și problemele ce au marcat această campanie. Printre cele mai importante se numără finanțarea ilegală a unor concurenți electorali, riscul cumpărării de voturi și știrile false. Mi-am exprimat speranța că duminică procesul electoral se va desfășura de o manieră cât mai corectă, scopul nostru fiind să le asigurăm cetățenilor șansa de a-și alege liber și în cunoștință de cauză guvernarea care să-i reprezinte în următorii patru ani. Duminică, 11 iulie, ieșim cu toții la vot”, a subliniat președintele R. Moldova.

Astăzi, Maia Sandu s-a întâlnit cu observatori delegați de către Organizația Internațională a Francofoniei (OIF), Rețeaua Europeană a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO), Adunarea Parlamentară a OSCE, precum și un grup de deputați din Parlamentul European.

Amintim că autoritatea electorală centrală a acreditat 2 436 de observatori, care vor monitoriza alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova. Dintre aceștia, 636 sunt observatori internaționali, care reprezintă 17 misiuni diplomatice acreditate în Republica Moldova.

Preluat: https://infoprut.ro/78738-campania-electorala-pentru-parlamentare-la-final-ce-riscuri-si-probleme-au-fost-identificate.html

Lasă un răspuns