Experți ai Comisiei de la Veneția, intervenții la Chișinău

Un grup de experți ai Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția) vor efectua o vizită de informare în Republica Moldova, în perioada 22-23 septembrie.

Oficialii vor avea întrevederi cu președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, cu membrii Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, ai Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică și cu reprezentanții fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Programul vizitei mai include întrevederi cu reprezentanții Consiliului Audiovizualului, Curții Constituționale, Procuraturii Generale și Curții Supreme de Justiție a Republicii Moldova.

Agenda discuțiilor vizează consultări și un schimb de opinii referitoare la modificările Codului serviciilor media audiovizuale. Din componența delegației fac parte experții Veronika Bilkova (Cehia) și Jan Velaers (Belgia), precum și funcționarul Consiliului Europei, Michael Janssen.

Această vizită are loc în contextul pregătirii Opiniei Comisiei privind Legea securității informaționale și privind Legea care criminalizează utilizarea simbolurilor asociate războiului din Ucraina. Opinia urmează a fi examinată și adoptată în cadrul celei de-a 132-a Sesiuni Plenare a Comisiei de la Veneția din 21-22 octombrie 2022.

Preluat: https://infoprut.ro/95523-experti-ai-comisiei-de-la-venetia-interventii-la-chisinau.html

Lasă un răspuns