Festival de jazz și poezie la Chișinău, cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu R. Moldova ~ InfoPrut

Asociația Obștească „MuzArt” va lansa, în perioada 27 – 30 septembrie 2022, un nou proiect creativ la Chișinău, numit „Recitalul muzical – literar „Jazz și poezie”, cu sprijinul Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Evenimentul va consta în concerte de muzică jazz, bazate pe creații ale compozitorilor Johnny Răducanu, Aura Urziceanu, melodii celebre precum „Ciocârlia”, „Lume, Lume”, interpretate de formația „Jazz’n Chișinău”.

Aranjamentul muzical al compozițiilor este semnat de Valeriu Culea, compozitor, instrumentist, membru al Uniunii Muzicienilor din Republica Moldova, director al „Jazz’ n Chișinău internațional festival”.

Evenimentul va fi însoțit de un recital de poezie artistică din opera scriitorilor români, susținut de maestrul Nicolae Jelescu, actor și regizor basarabean.

Recitalul muzical – literar va aduce în fața publicului pagini de istorie, valori ale identității culturale, etnice şi spirituale ale poporului român.

Festivalul se va desfășura în Conacul Andrei Pommer, satul Țaul, raionul Dondușeni, la Casa de Cultură – Hîncesti, la Biblioteca Națională a Republicii Moldova și la Muzeul de Istorie din Chișinău.

Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României.

Preluat: https://infoprut.ro/95541-festival-de-jazz-si-poezie-la-chisinau-cu-sprijinul-departamentului-pentru-relatia-cu-r-moldova.html

Lasă un răspuns