Moțiune împotriva Guvernului de la Chișinău, picată

Moțiunea de cenzură inițiată de deputații din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor împotriva Guvernului de la Chișinău a picat.  

Astfel, în cadrul ședinței Parlamentului de astăzi, 44 de deputați din Partidul Acțiune și Solidaritate s-au pronunțat împotriva acestei moțiuni, în timp ce toți cei 30 de comuniști și socialiști prezenți în sală au votat pentru susținerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului condus de Natalia Gavrilița.

La dezbaterea moțiunii de cenzură din Parlamentul Republicii Moldova, după ce a trecut în revistă acțiunile Guvernului pe timp de criză, premierul de la Chișinău i-a acuzat pe deputații care au inițiat moțiunea că încearcă să destabilizeze situația din Republica Moldova.

„Într-un sistem democratic autentic este nevoie de o opoziție competitivă, care să provoace puterea, să critice, dar nu doar de dragul criticii sau al PR-ului politic, ci pentru a pune umărul la guvernarea statului, propunând idei și soluții care ar îmbunătăți viaţa cetăţenilor care i-au trimis în Parlament. Din păcate, noi nu avem o asemenea opoziție, iar moțiunea de cenzură la care răspund astăzi este o compilaţie de minciuni şi enormități, care denotă nu doar lipsă de idei și soluţii, dar și absența unei pregătiri şi competențe profesionale elementare. Așa am ajuns, ca în loc să muncim și să rezolvăm problemele oamenilor, trebuie să răspundem unor acuzații absurde, de multe ori false și chiar ridicole pe care opoziția ni le aduce pentru a-și face puțină publicitate, pe banii cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat Natalia Gavrița înainte de votul Parlamentului de la Chișinău.

Premierul Republicii Moldova i-a mai întrebat pe cei 26 de deputați socialiști și comuniști care au semnat această moțiune ce vor să obțină încercând să genereze instabilitate politică în această perioadă complicată și agenda cui o fac. Totodată, Natalia Gavrițița a mai specificat că moțiunea respectivă nu are nicio justificare.

Amintim că deputații din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor au inițiat, la 15 septembrie, o moțiune de cenzură asupra activității Guvernului de la Chișinău. Ei au acuzat Executivul condus de Natalia Gavrilița de creșterea prețurilor și au spus că acesta „nu mai are susținerea poporului”.

Preluat: https://infoprut.ro/95599-motiune-impotriva-guvernului-de-la-chisinau-picata.html

Lasă un răspuns