Premierul Republicii Moldova îndeamnă populația la calm

Natalia Gavrilița, premierul Republicii Moldova, a condamnat recentele amenințări ale președintelui rus Vladimir Putin privind posibilitatea folosirii armelor nucleare. 

În acest context, oficialul de la Chișinău a îndemnat cetățenii la calm, subliniind că Republica Moldova își dorește pace. „Îndemnul meu este la calm. Condamn aceste amenințări nucleare. Noi vrem pace, vrem ca războiul să se termine. Vedem consecințele sale asupra noastră, asupra bunăstării oamenilor. În cazul unui asemenea scenariu există ghiduri pe site-ul IGSU, dar acestea sunt abstracte. Așa că îmi doresc să nu se ajungă la acest scenariu” a menționat Natalia Gavrilița.

Totodată, premierul de la Chișinău a subliniat că Republica Moldova susține în continuare integritatea teritorială a Ucrainei și condamnă așa-zisele referendumuri demarate în regiunile ocupate de forțele ruse.

„Ne îngrijorează profund mobilizarea parțială anunțată. Este vorba despre un număr mare de oameni care ar putea să fie trimiși să lupte în Ucraina. Acest lucru ar putea duce la escaladarea războiului, ceea ce reprezintă o tragedie, noi întotdeauna am pledat pentru pace. Totodată, condamn aceste așa-numitele referendumuri în regiunile ocupate și vreau să reiterez susținerea R. Moldova pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei” a mai spus premierul de la Chișinău.

Amintim că miercuri, liderul de la Kremlin, într-un discurs adresat națiunii, a anunțat mobilizare parțială în Rusia. Putin a declarat că a semnat deja un decret în acest sens, precizând că mobilizarea parțială reprezintă „un pas urgent necesar pentru a proteja suveranitatea, securitatea și integritatea teritorială a Rusiei”.

Totodată, el a amenințat că ar putea folosi arme nucleare în cazul în care Occidentul se va implica în „operațiunea militară specială” din Ucraina și a insistat pe organizarea așa-numitelor referendumuri în zonele ocupate.

Preluat: https://infoprut.ro/95638-premierul-republicii-moldova-indeamna-populatia-la-calm.html

Lasă un răspuns