Un monument în memoria victimelor deportărilor staliniste va fi ridicat la Cahul

Un monument în memoria victimelor deportărilor staliniste va fi ridicat în municipiul Cahul din Republica Moldova. O hotărâre în acest sens a fost aprobată, astăzi, de Guvernul de la Chișinău.

Conform informațiilor din proiect, monumentul va fi edificat „în scopul eternizării memoriei victimelor deportărilor staliniste din municipiul și raionul Cahul, precum și educării generației în spiritul cunoașterii și perpetuării adevărului istoric”.

Menționăm că urmare a operațiunii „IUG” (Sud), au fost deportate 1.183 de familii, dintre care 243 de familii provin din raionul Cahul.

Tot astăzi, Guvernul Republicii Moldova  a decis instalarea bustului poetului Andrei Ciurunga pe Aleea personalităților din Cahul, orașul său de baștină.

Andrei Ciurunga, cunoscut și ca Robert Cahuleanu, este un nume de referință în literatura română – poet, memorialist, martir al închisorilor regimului dictatorial comunist român. Proiectul bustului va fi avizat de Ministerul Culturii de la Chișinău.

Preluat: https://infoprut.ro/95633-un-monument-in-memoria-victimelor-deportarilor-staliniste-va-fi-ridicat-la-cahul.html

Lasă un răspuns