Ansamblul folcloric „Mioriţa” din Cernăuți, spectacol aniversar la 67 de ani de la înființare ~ InfoPrut

Ansamblul folcloric „Mioriţa” din Cernăuți a aniversat 67 de ani de la înființare. La evenimentul organizat la Palatul Naţional al Românilor din Cernăuţi a participat și Consulul General al României la Cernăuți, Irina-Loredana Stănculescu.

„În calitate de consul general, Irina-Loredana Stănculescu a transmis micilor artişti, elevilor şi tinerilor care au animat cu talent impresionantul spectacol omagial, cuvinte de apreciere şi încurajări cu speranţa într-un viitor apropiat al regăsirii comune într-un orizont al păcii, unde drapelele României şi Ucrainei vor sta alături de cel al Uniunii Europene”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Consulatului General al României la Cernăuți.

Coordonat de artista Maria Basaraba, ansamblul „Mioriţa”, fondat în anul 1955, care activează în cadrul Casei de Cultură din comuna Boian, continuă tradiţia promovării valorilor folclorice româneşti la cel mai înalt nivel de interpretare.

Preluat: https://infoprut.ro/95676-ansamblul-folcloric-miorita-din-cernauti-spectacol-aniversar-la-67-de-ani-de-la-infiintare.html

Lasă un răspuns