Episcopul de Bălți, alături de preoți de pe ambele maluri ale Prutului, slujbă în Edineț ~ InfoPrut

Preasfințitul Părinte Antonie, Episcopul Basarabiei de Sud, a oficiat miercuri Sfânta Liturghie la hramul bisericii din Lopatnic, raionul Edineţ, alături de preoți din România, zi în care credincioșii din Basarabia au serbat Nașterea Maicii Domnului.

Ierarhului i s-au alăturat în slujire părintele Igor Roșca, protopop de Edineț și Dondușeni, părintele Ciprian Bogdan Aiftincăi de la Parohia Podriga din comuna Drăgușeni, jud. Botoșani, care a rostit cuvântul de învățătură, și părintele Constantin Luca de la parohia „Sfântul Proroc Ilie” din Târgu Neamț.

La slujbă au participat Alexandru Roşca, primarul din Lopatnic, și numeroși credincioși.

Episcopul de Bălți a felicitat comunitatea din Lopatnic cu ocazia sărbătoririi hramului și a vorbit despre rolul de intermediar al Maicii Domnului între creștini și Fiul său.

Părintele Igor Roșca, la rândul său, i-a mulțumit Preasfințitului Părinte Antonie pentru vizită și binecuvântarea arhierească, invitându-l să mai vină la Lopatnic. Protopopul le-a mulțumit și preoților din România pentru dragostea pe care o au pentru Basarabia.

Lopatnicul este situat pe malul Prutului, în vechiul ținut Hotin și a fost atestat documentar prima dată în 1570, cu numele de Lopatinți.

Preluat: https://infoprut.ro/95587-episcopul-de-balti-alaturi-de-preoti-de-pe-ambele-maluri-ale-prutului-slujba-in-edinet.html

Lasă un răspuns