Comandantul Armatei române a primit distincția „Consolidarea Frăției de Arme” a Armatei Naționale a R. Moldova

Șeful Statului Major al Apărării din România, generalul Daniel Petrescu, a primit Medalia „Consolidarea Frăției de Arme” a Armatei Naționale a Republicii Moldova. 

Distincția a fost înmânată de către Anatoliei Nosatîi, ministrul Apărării de la Chișinău, în cadrul unei vizite pe care oficialul militar de la București a întreprins-o în Republica Moldova.

Generalul Daniel Petrescu a mulțumit pentru această onoare, afirmând, totodată, că distincția reprezintă un simbol al parteneriatului clădit cu efort de militarii din România și cei din Republica Moldova pe terenurile de instrucție și în cadru instituțional.

Le-am mulțumit prietenilor din Republica Moldova pentru aprecierea lor față de Armata României. Vom continua să consolidăm împreună relațiile dintre cele două instituții ale apărării și vom identifica noi modalități de a ne sprijini reciproc și de a ne pregăti pentru a crește interoperabilitatea dintre armate și coeziunea dintre militari”, a menționat șeful Statului Major al Apărării.

Medalia „Consolidarea Frăției de Arme” este una dintre distincțiile militare ale Armatei Naționale a Republicii Moldova care se poate acorda și altor cetățeni decât ai Republicii Moldova, fiind conferită, printre altele, pentru promovarea păcii și a democrației în lume, pentru dezvoltarea relațiilor de colaborare și prietenie cu partenerii Armatei Naționale a Republicii Moldova.

Amintim că, în perioada 21-22 septembrie, șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a efectuat o vizită oficială în Republica Moldova. Programul a inclus întrevederi cu ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, și comandantul Armatei Naționale a R. Moldova, generalul de brigadă Eduard Ohladciuc, respectiv participarea la Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului multinațional anual „Scutul de foc”.

Preluat: https://infoprut.ro/95609-comandantul-armatei-romane-a-primit-distinctia-consolidarea-fratiei-de-arme-a-armatei-nationale-a-r-moldova.html

Lasă un răspuns