„Încorporarea” anunțată de Putin: A crescut numărul cetățenilor care vor să revină în R. Moldova din Rusia

Ambasada Republicii Moldova la Moscova atestă în ultimele zile o creștere considerabilă a numărului de cereri pentru perfectarea titlurilor de călătorie. 

În acest sens, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a dispus prelungirea programului secției consulare a Ambasadei Republicii Moldova în Rusia și în zilele de weekend.

Astfel, toți cetățenii care solicită ajutor pentru perfectarea titlurilor de călătorie se pot adresa ambasadei. Autoritățile examinează și posibilitatea redistribuirii personalului diplomatic pentru activități consulare în cazul menținerii cererii sporite din partea cetățenilor R. Moldova. Reamintim, că titlul de călătorie poate fi folosit o singură dată pentru a reveni în R. Moldova, dacă ați pierdut, a expirat sau vi s-a furat pașaportul”, a informat Ministerul de Externe de la Chișinău.

Menționăm că președintele rus Vladimir Putin a anunțat miercuri dimineață, într-un discurs înregistrat, mobilizare parțială în Rusia. El a spus că a semnat deja un decret în acest sens, precizând că mobilizarea parțială reprezintă „un pas urgent necesar pentru a proteja suveranitatea, securitatea și integritatea teritorială a Rusiei”.

Ulterior, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a spus că Rusia „are o resursă uriașă de mobilizare” – aproape 25 de milioane de oameni, iar mobilizării parțiale vor fi supuși doar 1% din rezerviști.

Preluat: https://infoprut.ro/95648-incorporarea-anuntata-de-putin-a-crescut-numarul-cetatenilor-care-vor-sa-revina-in-r-moldova-din-rusia.html

Lasă un răspuns