Polonia anunță că nu va primi ruşi care fug de mobilizare ~ InfoPrut

Polonia nu va adăposti ruși care încearcă să fugă de mobilizarea parțială din țara lor, a anunțat viceministrul de Interne polonez, Maciej Wasik, pentru postul public de radio, potrivit DPA.

Anunțul a fost făcut după ce unii tineri din Rusia s-au grăbit spre frontiere pentru a scăpa de măsura anunțată miercuri de președintele Vladimir Putin.

Citând securitatea națională a Poloniei, viceministrul a adăugat că nu va exista o deschidere a frontierei pentru a ajuta bărbații ruși.

„Doar în cazuri individuale, atunci când un cetățean rus poate dovedi că este supus torturilor sau persecuțiilor din motive politice în Rusia, se vor putea aplica regulile privind azilul în Polonia și persoana respectivă ar putea obține protecție”, a adăugat Wasik.

O reuniune de urgență va avea loc luni la Bruxelles în scopul coordonării la nivelul Uniunii Europene a problemei cetățenilor ruși care încearcă să intre în state membre UE pentru a scăpa de ordinul de mobilizare parțială din țara lor.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat miercuri dimineață o „mobilizare parțială” a rezerviștilor, deschizând calea pentru o escaladare majoră a războiului din Ucraina, în timp ce Moscova pierde teren pe câmpul de luptă.

Liderul de la Kremlin a avertizat că Rusia este pregătită să utilizeze „toate mijloacele sale de apărare”, inclusiv nucleare, pentru a „se apăra”.

Preluat: https://infoprut.ro/95654-polonia-anunta-ca-nu-va-primi-rusi-care-fug-de-mobilizare.html

Lasă un răspuns