Dumitru Flucuș (AUR) acuză PSD și PNL de abuzuri pentru a încerca să câștige alegerile de anul acesta

PSD și PNL au adus România într-o situație dificilă din punct de vedere economic. Timp de 34 de ani cât au fost la guvernare sub diverse forme, aceste partide n-au făcut nimic pentru români, iar acum se tem de alegeri și recurg la tot felul de subterfugii pentru a se asigura că mai pot câștiga încă un mandat. Deputatul AUR Dumitru Flucuș și-a exprimat încrederea că anul acesta este un punct de cotitură pentru politica românească – cetățenii vor vota cu Alianța pentru Unirea Românilor și astfel țara noastră va avea o șansă pentru a ieși din criză.

Domnia sa a atras atenția asupra unui abuz de care se fac vinovate aceste două partide – încercarea de a limita numărul de secții de vot în diasporă și de a condiționa exprima votului în cazul cetățenilor care au plecat peste hotare.

„ Se vede foarte clar că PNL și PSD, partide care au condus țara în ultimii 34 de ani și au adus-o în situația asta de îndatorare profundă și de disperare a cetățenilor, se tem extraordinar de tare de alegerile care vin în acest an și fac greșeli care aproape sunt amuzante. După ce încearcă să modifice calendarul electoral, să facă tot felul de comasări și permutări între calendarul firesc al alegerilor cu un scop pe care nici nu îl mai ascund – acela de a nu permite Alianței pentru unirea românilor să obțină majoritatea, acum, în afară de faptul că nu se înțeleg pe funcții între ei, se fac presiuni asupra Autorității Electorale Permanente să limiteze numărul de secții de vot în diasporă pentru concetățenii noștri aflați în număr mare în străinătate și, mai mult, să pună piedici în exprimarea votului, solicitând cetățenilor români să aibă reședință în țările respective ca să poată vota”, a declarat deputatul, într-o conferință de presă.

Dumitru Flucuș a subliniat că aici este vorba de un abuz deoarece, la alegerile europarlamentare și la cele prezidențiale, orice cetățean român poate să voteze oriunde s-ar afla. „Indiferent cum o să încerce să frâneze pierderea alegerilor pentru ei și câștigarea alegerilor pentru AUR, acesta este anul în care, la sfârșit, în decembrie, ne vom bucura cu toții. Nu pentru că va câștiga AUR, ci pentru că va câștiga România șansa ca să-și revină cu o creștere economică sănătoasă, de care să se bucure toți cetățenii țării”, a mai spus deputatul.