Cristian Ivănuță (AUR), interpelare către Ministerul Educației: Elevii Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași sunt nevoiți să se deplaseze zilnic la Colegiul „Gheorghe Asachi” pentru a-și desfășura orele de curs

Cei peste 800 de elevi ai Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași sunt nevoiți să se deplaseze zilnic la Colegiul „Gheorghe Asachi” pentru a-și desfășura orele de curs. Ceea ce trebuia să fie o situație temporară – de câteva luni – pare că se prelungește întrucât construcția școlii modulare unde ar trebui să învețe elevii nu s-a finalizat. „Discutăm despre o durată considerabilă de timp în care acești elevi nu au beneficiat nici de condițiile necesare și nici de un program corespunzător pentru studiu”, subliniază deputatul AUR Cristian Ivănuță.

„Înainte de începerea anului școlar 2023-2024, peste 800 de elevi ai Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași erau anunțați că orele se vor desfășura, timp de câteva luni, în incinta Colegiului „Gheorghe Asachi”. Această decizie nu a fost, însă, una singulară; și în anul școlar anterior elevii Colegiului Pedagogic au fost repartizați, în vederea participării la cursuri, la alte două școli din Iași, situație ce a creat inconveniente majore. Inițial, se vehicula că această situație va subzista câteva luni, mai precis până în luna februarie a anului 2024, când ar trebui să se finalizeze construcția școlii modulare unde ar trebui să învețe elevii”, amintește deputatul.

Cristian Ivănuță consideră că situația este inacceptabilă deoarece condițiile de studiu și programul inadecvat afectează în mod direct performanța elevilor, care pierd mult timp cu deplasarea către școală. Pentru a veni în sprijinul acestor, parlamentarul ieșean a adresat o interpelare către Ministerul Educației pentru a cere măsuri concrete și urgente din partea autorităților responsabile. „Elevii merită să aibă acces la condiții adecvate de învățare și un program stabil, iar noi suntem hotărâți să ne asigurăm că acest lucru se va întâmpla cât mai curând posibil”, a mai spus deputatul, care a dat asigurări că va urmări atenție situația și că va face tot ce îi stă în putință pentru a aduce îmbunătățiri semnificative în cel mai scurt timp.

Prin intermediul interpelării, Cristian Ivănuță a cerut răspunsuri la următoarele întrebări:

  1. Ce măsuri veți întreprinde pentru îmbunătățirea situației elevilor Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași?
  2. Când vor putea participa elevii la cursurile desfășurate în incinta noii școli?