Marius Lulea: Este un război al celor mari, Iohannis nu trebuie să trimită români pe front

Președintele Klaus Iohannis nu a exclus posibilitatea implicării directe a trupelor românești în conflictul din Ucraina. Aceste declarații iresponsabile, departe de a asigura națiunea cu privire la securitatea și stabilitatea ei, stârnește nemulțumirea românilor.

Criticii acuză lipsa de transparență și decizia aparent precipitată, subliniind că o astfel de mișcare ar putea avea consecințe devastatoare, atât pentru soldații români, cât și pentru poziția țării pe scena internațională.

Reacția nu a întârziat să apară, Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, intervenind cu o declarație fermă: „Guvernul nu trebuie să trimită trupe în Ucraina. Iohannis și guvernul nu trebuie să trimită trupe într-un război al celor mari, unde alții au interese, nu noi.”

În acest climat, vocea cetățenilor și a liderilor politici care cer o abordare mai precaută și orientată spre pace devine tot mai sonoră, stârnind furia și opoziția unei națiuni care se opune categoric oricărei forme de implicare militară directă.