Dorel Acatrinei (AUR): O nouă „reușită” PSD-PNL – inflația accelerează, iar românii sărăcesc!

Dorel Acatrinei a afirmat că PSD și PNL se pot lăuda cu o nouă „performanță” – potrivit Institutului Național de Statistică, rata anuală a inflației din România este cea mai ridicată din UE, de două ori mai mare decât media Uniunii. Rezultatul este că românii sărăcesc pe zi ce trece. Iată, așadar, de ce partidele sistemului și-au dorit cu ardoare comasarea alegerilor.

„În prima lună a acestui an, ţările membre UE cu cele mai ridicate rate ale inflaţiei au fost România (7,3%), Estonia (5%) şi Croaţia (4,8%). La polul opus, ţările membre UE cu cele mai scăzute rate anuale ale inflaţiei au fost Danemarca şi Italia (ambele cu 0,9%),urmate de Letonia, Lituania şi Finlanda (toate cu o inflaţie de 1,1%).

Comparativ cu luna decembrie 2023, rata anuală a inflaţiei a scăzut în 15 state membre, a rămas stabilă într-o singură ţară şi a crescut în 11 state, inclusiv în România de la 7%, până la 7,3%”, transmit INS.

În acest context, Dorel Acatrinei atrage atenția asupra faptului că responsabili de această situație sunt partidele PSD și PNL, care, în loc să implementeze măsuri pentru a stabiliza prețurile, au adoptat politici dezastruoase.

„Impactul inflației asupra puterii de cumpărare a românilor este major, iar guvernarea PSD-PNL este pe deplin responsabilă pentru această situație. În loc să implementeze măsuri care să sprijine stabilizarea prețurilor și să încurajeze investițiile, politicile adoptate au avut consecințe dintre cele mai negative.

Iată de ce partidele sistemului încearcă acum scamatoria comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare. Ciolacu și Ciucă sunt disperați să-și salveze scaunele și sunt dispuși să facă orice, poate-poate românii nu îi vor sancționa la vot.

Numai că românii le vor da o lecție usturătoare la următoarele alegeri, pentru că buzunarele lor sunt tot mai goale!”, a mai spus deputatul AUR.