USMF „Nicolae Testemițanu” și Universitatea Shinshu din Japonia, cooperare în domeniul neurochirurgiei ~ InfoPrut

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova și Universitatea Shinshu din Japonia își vor consolida relațiile de cooperare în domeniul neurochirurgiei.

În cadrul unei întâlniri online între reprezentanții instituțiilor și ambasadorii celor două state, rectorul USMF „Nicolae Testemițanu”, profesorul Emil Ceban, a menționat că această întrevedere reprezintă un pas important în fortificarea relațiilor de cooperare, care au fost inițiate cu mult timp în urmă pe segmentul Neurochirurgie.

„La acest moment este oportun să dezvoltăm relațiile pe un spectru mai larg de domenii ale medicinei și farmaciei, având deja o experiență și știind exact necesitățile și posibilitățile ambelor instituții. Pentru Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie Nicolae Testemițanu experiența, valorile și cultura Universității Shinshu reprezintă un exemplu elocvent de activitate instituțională”, a declarat profesorul Emil Ceban.

Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Excelența Sa Yoshihiro Katayama, a subliniat că evenimentul are loc în contextul aniversării a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-nipone. În opinia sa, parteneriatul între Republica Moldova și Japonia devine tot mai puternic, existând încă multe posibilități neexplorate.

Referitor la cooperarea între instituțiile universitare, diplomatul a salutat intențiile de colaborare și aprofundare a relațiilor, ceea ce va contribui la dezvoltarea învățământului superior medical, la realizarea schimbului de bune practici în domeniu și la îmbunătățirea calității tratamentului medical acordat populației ambelor țări.

În final, profesorul Kazuhiro Hongo, neurochirurg la Universitatea Shinshu, a punctat că urmează noi colaborări inedite axate pe metode inovative de tratare a pacienților și intervenții chirurgicale comune, la fel și participări active în toate activitățile de studii și cercetare pentru studenți și cadre științifico-didactice ale celor două universități.

Preluat: https://infoprut.ro/89381-usmf-nicolae-testemitanu-si-universitatea-shinshu-din-japonia-cooperare-in-domeniul-neurochirurgiei.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: