Trasee turistice pentru amatorii de ciclism, lansate în sudul Republicii Moldova cu ajutorul SUA ~ InfoPrut

Locuri istorice, peisaje naturale, tradiții autentice și cultură gastronomică au fost conectate în patru trasee turistice din sudul R. Moldova, cu o distanță totală de peste 170 de kilometri. Primii 16 sportivi amatori, pasionați de alergare și ciclism, le-au testat. E vorba de traseele Comrat – Ceadâr Lunga, Plopi – Pașcani, Plopi – Pașcani – Slobozia Mare și Slobozia Mare – Vulcănești, transmite IPN.

Traseele au fost create și lansate de Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova, într-un proiect finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

„Susținerea sectorului turistic creează locuri de muncă în regiunile rurale, în special pentru femei, și stimulează dezvoltarea regională și antreprenoriatul. Extinderea ofertei turistice, cu accent pe atracțiile locale, și îmbunătățirea facilităților de turism rural stimulează atragerea turiștilor internaționali. Conectarea pensiunilor, cramelor, micilor artizani și a muzeelor în trasee turistice oferă o gamă largă de experiențe noi  turiștilor și poate crea oportunități de dezvoltare turistică în regiune”, a menționat directorul Misiunii USAID Moldova, Scott Hocklander.

Fiecare traseu are circa 40 km lungime și poate fi parcurs fie cu bicicleta, fie pe jos, din orice punct de pornire dorește turistul. Traseele de ciclism sunt bine marcate, cu indicatoare ecologice. Cu ajutorul codurilor QR e posibilă descărcarea hărților ​​în format digital de pe portalul www.moldova.travel. Pe portal pot fi găsite recomandări despre locurile de odihnă, cazare, relaxare, activități în natură, evenimente de interes pentru turiști. Traseele urmează în mare parte drumurile naționale, dar există și segmente cu drum de țară sau care trec prin păduri.

Investiția efectuată în marcarea a 173 km de traseu, cât și pentru digitizarea hărților, a constituit 40 de mii de dolari.

Preluat: https://infoprut.ro/89335-trasee-turistice-pentru-amatorii-de-ciclism-lansate-in-sudul-republicii-moldova-cu-ajutorul-sua.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: