CTP: Nu-l auzim pe Ciucă analizând războiul. E specialist, doctor! Păstrează o tăcere fecundă. Și o păstrează și legat de plagiatul său

Cristian Tudor Popescu a comentat, vineri, la emisiunea Cap Limpede de la Digi24, tăcerea pe care o păstrează prim-ministrul Nicolae Ciucă în legătură cu acuzațiile de plagiat care i se aduc. Gazetarul l-a criticat, de asemenea, și pentru faptul că nu vorbește despre războiul din Ucraina din poziția sa de de premier, de general „în relație strânsă, actuală cu NATO, cu un CV impresionant” – „Să-l auzim pe doctorul în științe militare Ciucă vorbind despre situația din Ucraina!”.

„De ce nu se duce domnul Ciucă în Ucraina? Domnul general Ciucă! Păi, domnul general Ciucă nu numai că nu se duce la Kiev, dar l-ați văzut la vreo televiziune în vreo seară să comenteze ca un general cu patru stele – Irak, Kosovo – situația din Ucraina. Sunt pline ecranele de tot felul de bătrânei în retragere care își dau și ei cu presupusul, mestecă foarte mult talaș pentru că sunt generali în retragere care nu mai au foarte multe informații în clipa de față. N-au informații de primă mână, proaspete, și atunci filosofează și ei. N-au decât!

Dar domnul Ciucă este în relație strânsă, actuală, cu NATO. Este premier, este general. Cu un CV impresionant. Să-l auzim și pe domnul Ciucă ce spune despre ce se întâmplă acolo. Este general, specialist. Este doctor! Cum să nu-l auzim pe doctorul în științe militare Ciucă vorbind despre situația din Ucraina? Uite că nu-l auzim! Deloc! Păstrează o tăcere fecundă. Și păstrează tăcere și în legătură cu plagiatul său. Nu-l auzim arătându-și marea iscusință de von Clausewitz al românilor pe domnul Ciucă, bineînțeles că nu să se apuce să divulge date secrete din rețeaua NATO, dar putea, cu expertiza sa, să ne lumineze cu o analiză în legătură cu Ucraina.

Păstrează tăcerea, o păstrează și cu plagiatul.

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: