Străzile din Cahul, mai curate grație unei donații din partea Iașiului ~ InfoPrut

O delegație din municipiul Iași, condusă de primarul Mihai Chirica, a vizitat municipiul Cahul. Cu această ocazie, cahulenilor le-au fost donate trei autospeciale de evacuare a deșeurilor. 

„Ca urmare a demersurilor dlui Nicolae Dandiș, Primarul municipiului Cahul, Consiliul local Iași prin implicarea și inițiativa dlui Primar Mihai Chirica, a aprobat o donație către Cahul de trei autospeciale de evacuare a deșeurilor. Donația a fost transmisă festiv pe Piața Independenței, în prezența mai multor cahuleni, unde dl Primar Nicolae Dandiș a mulțumit Primarului de Iași și Consiliului local Iași pentru acest gest, pentru prietenia și colaborarea frumoasă”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Cahul.

Totodată, cei doi primari au discutat mai multe teme și idei de proiecte care se vor derula în viitorul apropiat. Dandiș a propus să lanseze un program prin care cât mai mulți tineri să viziteze Iașiul și invers, stabilirea unei conlucrări a Muzeul Ținutului din Cahul cu Muzeul din Iași, în special pe dimensiunea restaurării, participarea Orchestrei Filarmonicii din Iași la Festivalul Internațional de muzică clasică „Crescendo”, care va avea loc la Cahul în luna septembrie, și alte aspecte privind instruirea funcționarilor, proiecte de infrastructură etc.

Primarul municipiului Iași a susținut toate aceste propuneri care urmează a fi realizate în următoarele luni.

„Am venit cu o primă parte din donațiile care vor veni și în continuare, asistență tehnică, dar  și de altă natură, pe care vrem să o acordăm primăriei Cahul ca lucrurile sa meargă din ce din ce mai bine. Ne interesează foarte mult să știm că moldovenii se simt bine acasă. O să încercăm să facem și proiecte transfrontaliere prin care să atragem cât mai mulți bani europeni, există această oportunitate, noi deja lucrăm la aceasta”, a declarat Mihai Chirica.

La eveniment au participat și maestrul Eugen Doga, Excelența Sa, Anca Corfu, consul general al Consulatului General al României la Cahul și PS, Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud.

Municipiul Cahul s-a înfrățit cu Primăria Municipiului Iași la 27 martie 2021, de atunci fiind realizate vizite de studiu sau schimb de experiență între orașe.

Preluat: https://infoprut.ro/90202-strazile-din-cahul-mai-curate-gratie-unei-donatii-din-partea-iasiului.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: