Polițiști din Iași și Cluj, prinși la furat. Adrian Axinia (AUR) solicită ministrului Bode explicații

Doi polițiști au fost prinși la furat din magazine, aceste două cazuri fiind intens mediatizate în mediul online. Astfel de situații nu fac altceva decât să contribuie la decredibilizarea instituției, avertizează deputatul Adrian Axinia (AUR), care solicită explicații MAI.

Axinia punctează, în cerea transmisă către Ministerul de Interne faptul că aceste cazuri pun sub semnul întrebării activitatea Direcției Generală de Protecție Internă, care nu a luat măsuri în vederea evitării unor astfel de situații. Această lipsă de interes a Poliției Române față de imaginea sa ca instituție a statului român este de neacceptat, în condițiile în care încrederea românilor în autorități este în scădere din cauza evenimentelor din timpul pandemiei de Covid-19.

Deputatul AUR solicită ministrului Lucian Bode să ofere răspunsuri la următoarele întrebări:

  1. Domnule ministru, câți polițiști au fost prinși la furat în ultimul an?
  1. Cum a evoluat, în ultimii ani, numărul angajaților din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne care au comis infracțiuni și ce măsuri concrete ați dispus pentru reducerea acestui fenomen în cadrul MAI?
  2. Ce rol și misiune mai are astăzi Direcția Generală de Protecție Internă (DGPI)? Vă întreb acest lucru în contextul în care, de exemplu, polițistul din Cluj nu era la primul său furt.
  3. DGPI nu ar trebui să culeagă informații pentru a preveni asemenea evenimente care conduc la decrebilizarea instituției pe care o conduceți?

Un polițist din Cluj a fost reținut după ce a fost prins când fura dintr-un magazin din bricolaj. Polițistul nu este la primul furt. Polițistul era vizat de o cercetare disciplinară încă din 2020, dar Poliția spune că aceasta fusese suspendată, pe durata urmăririi penale. Polițistul lucrează la secția 4 de poliție din Cluj și a fost prins la furat într-un magazin Dedeman. El ar fi ascuns un mini-compresor chiar sub cascheta de polițist. În 2020, bărbatul ar fi fost prins la furat tot într-un magazin de bricolaj, în două zile diferite.

În mai puțin de 24 de ore, un agent de la secția Operațiuni Speciale a fost prins de paznicii de la Sellgros din Iași în timp ce fura mai multe produse, deodorante și parfumuri. În numele polițistului a fost deschis un dosar penal. Cazurile polițiștilor care fură din magazine din ultimele zile au făcut înconjurul țării.

%d blogeri au apreciat: