Semnal de alarmă din Ucraina: „Umbra războiului a căzut asupra Republicii Moldova”

Alexei Arestovici, consilierul președintelui ucrainean, consideră că războiul din Ucraina va trece frontierele țării sale, iar „umbra războiului”, a căzut deja asupra Republicii Moldova.

Potrivit acestuia, „umbra războiului a căzut asupra Republicii Moldova, este demult deasupra Belarusului, și asupra regiunilor ruse”.

Războiul se va extinde, nu se va menține în cadrul „operațiunii speciale” și nici în limitele frontierelor ucrainene. El (n.red. – războiul) deja a aruncat o umbră foarte serioasă, iar în această umbră se văd semne de incendii”, a atenționat Arestovici, citat de presa ucraineană.

Consilierul președintelui ucrainean a mai spus că aerodromul din Tiraspol deja ar fi pregătit pentru o eventuală aterizare a avioanelor militare ruse. În acest context, el a remarcat că armata ucraineană este pregătită să doboare avioanele respective, dacă va fi cazul.

Arestovici a mai adăugat că, din cauza tensiunilor din regiunea transnistreană, brigada americană „Stryker” din România deja s-ar fi apropiat de frontiera Republicii Moldova.

Amintim că situația în regiunea transnistreană a Republicii Moldova s-a tensionat la începutul acestei săptămâni. Luni, 25 aprilie, mai multe explozii au avut la sediul așa-zisului minister al securității de la Tiraspol, iar marți, 26 aprilie, s-au înregistrat exploziile la un centru radio din satul Maiac, raionul Grigoriopol. De asemenea, miercuri, 27 aprilie, așa-zisul minister de interne de la Tiraspol a declarat că din partea Ucrainei au fost trase focuri de armă spre Cobasna, localitate unde se găsesc depozitele de armament ale Armatei a 14-a ruse.

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a declarat marți, 26 aprilie, după ședința Consiliului Suprem de Securitate că aceste incidente reprezintă „o escaladare a tensiunilor, iar în spatele lor ar sta „forțe din interiorul regiunii interesate de destabilizarea situației”.

Amintim că incidentele respective au început la câteva zile după ce un general rus a recunoscut că unul din obiectivele Rusiei ar fi să preia controlul total asupra sudului Ucrainei pentru „o nouă ieșire” către regiunea transnistreană, unde potrivit lui se înregistrează „cazuri de intimidare a vorbitorilor de limba rusă”.

Preluat: https://infoprut.ro/89955-semnal-de-alarma-din-ucraina-umbra-razboiului-a-cazut-asupra-republicii-moldova.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: