Medicii au stabilit cauza hepatitei severe de care suferă fetița de 5 ani. Pacienta va fi supusă unui transplant

Fetiţa de 5 ani cu hepatită severă a fost transferată la Institutul Clinic Fundeni și urmează să fie supusă unui transplant hepatic, a informat, vineri, Ministerul Sănătăţii. De asemenea, medicii au stabilit și cauza hepatitei severe, care este boala Wilson, o tulburare genetică ce provoacă stocarea excesivă a cuprului în organism. 

„Fetiţa este în stare gravă, dar stabilă, specifică pacienţilor cu insuficienţă hepatică, având şi alte comorbidităţi. În timpul transportului cu ambulanţa a fost însoţită de un medic specialist ATI de la Spitalul Grigore Alexandrescu”, precizează Ministerul Sănătății. 

Potrivit sursei citate, între timp a fost stabilită şi cauza hepatitei severe, care este boala Wilson, o tulburare genetică ce provoacă stocarea excesivă a cuprului în organism. Acumulările de cupru determină insuficienţă hepatică şi leziuni multiple la nivelul altor organe, iar transplantul reprezintă în acest caz opţiunea terapeutică.

În acest moment este internată în Secţia de terapie intensivă de la Institutul Clinic Fundeni.

Conform sursei citate, în cursul zilei de sâmbătă, o echipă mixtă de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” şi de la Centrul de Transplant Hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni va realiza transplantul, având drept donator un tânăr cu vârsta de 17 ani.

Editor : A.A.

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: