Hram la Mănăstirea Ghighiu, de Izvorul Tămăduirii. Pelerinii s-au închinat la Icoana Maicii Domnului „Siriaca” (FOTO)

Mănăstirea Ghighiu de lângă municipiul Ploiești și‑a sărbătorit hramul, vineri, 29 aprilie, de sărbătoarea IzvorulTămăduirii.

Încă de dimineață credincioșii au venit la Mănăstirea prahoveană Ghighiu, loc de reculegere și rugăciune binecuvântat pentru pelerini, să ia apă sfințită de la izvorul vindecător din incinta mănăstirii și să se închine Icoanei Maicii Domnului „Siriaca”, adusă din Patriarhia Antiohiei în România în anul 1958.

Rândul credincioșilor care au așteptat într-o atmosferă de pace și rugăciune să aducă mulțumire și să-i ceară ajutor în nevoie Născătoarei de Dumnezeu a curs necontenit, asemenea și la izvorul vindecător.anunță Ziarul Lumina.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal, în biserica cu hramurile „Izvorul Tămăduirii” și „Adormirea Maicii Domnului” a așezământului. Din soborul de slujitori care s-au rugat împreună cu ierarhul la Sfânta Liturghie au făcut parte: părintele arhimandrit David Petrovici, stareț al Mănăstirii Caraiman și exarh pentru zona de munte a Arhiepiscopiei Bucureștilor; protosinghelul Iustin Bulimar, starețul Mănăstirii Plumbuita; părintele Adrian-Cosmin Matei, protoiereu al Protopopiatului Ploiești Nord, precum și alți slujitori.

„Harul lui Dumnezeu lucrează prin Sfintele Taine. Dar precum lucra și prin ștergarele Sfântului Petru, care atinse fiind de credincioși aceștia se vindecau de anumite boli,

 » Citește tot articolul pe Rostonline.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: