România, sprijin pentru R. Moldova în achiziționarea vaccinului anti-COVID-19 ~ InfoPrut

Republica Moldova a solicitat ajutorul României pentru a achiziționa vaccinul împotriva COVID-19, a declarat europarlamentarul Cristian Bușoi. Acesta i-a scris o scrisoare comisarului european pentru Sănătate, în vederea includerii R. Moldova, alături de România, pe lista de obținere a medicamentelor. 

Republica Moldova, prin intermediul șefului Agenției Naționale a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale, Eremei Priseajniuc, a solicitat ajutorul României pentru a achiziționa vaccinuri împotriva COVID -19, dar și Remdesevir.

În acest context, europarlamentarul Cristian Bușoi a solicitat comisarului european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, sprijin pentru R. Moldova în achiziționarea vaccinului anti-COVID-19 și a medicamentului Remdesevir, aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului pentru tratarea formelor grave ale COVID-19.

„Solicitarea a avut loc în cadrul unei întâlniri pe care am avut-o în urmă cu o săptămână la București și a venit în contextul în care președintele R. Moldova anunțase negocieri avansate cu Rusia pentru achiziționarea vaccinului pe care Kremlinul susține că l-ar fi descoperit. Am promis atunci că voi solicita comisarului european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, sprijinul pentru ca R. Moldova să primească tratamentele anti-COVID 19 autorizate de UE”, a declarat Bușoi.

Astfel, prin intermediul unei scrisori, Bușoi i-a solicitat comisarului Kyriakides să îi comunice în ce măsură poate fi inclusă R. Moldova în cererea formulată de România către Comisie, pentru a obține medicamentul Remdesevir, precum și vaccinurile anti-COVID -19, necesare imunizării populației.

„Totodată, am adresat comisarului pentru Sănătate rugămintea de a examina posibilitatea ca R. Moldova să primească sprijin independent de la UE pentru achiziționarea tratamentelor anti-COVID-19.

 România s-a înscris în sistemul european pentru vaccinul anti-COVID-19, solicitând UE 10 milioane de doze de vaccin. Vreau să îi asigur și pe cetățenii R. Moldova că pot conta pe sprijinul României și al europarlamentarilor români pentru obținerea tratamentului împotriva noului tip de coronavirus. Așa cum am dovedit tot timpul, România este la bine și la greu alături de R. Moldova”, a adăugat europarlamentarul.

Preluat: https://infoprut.ro/66437-romania-sprijin-pentru-r-moldova-in-achizitionarea-vaccinului-anti-covid-19.html

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: