România și Republica Moldova, premiate la Londra

Medalii pentru România și Republica Moldova în cadrul concursului dedicat produselor alcoolice spirtoase „International Wine & Spirit Competition” (IWSC), derulat în Londra.

„Vinăria-Bardar” SA, „KVINT”, „Chateau Vartely” și „Calarași Divin” au obținut zece medalii în competiție, informează agenția Moldpres, în vreme de România a primit o medalie de argint și una de bronz pentru divinuri, informează Deschide.md.

Armenia și Serbia au obținut câte 5 medalii fiecare (dintre care 4 din bronz și una de argint), Spania, Franța câte două medalii de aur, Africa de Sud și Grecia câte o medalie de aur, iar Georgia – o medalie de bronz.

Divinul moldovenesc este un produs de calitate, apreciat de profesioniștii din domeniu și care are un mare potențial de afirmare pe piețele internaționale. Această băutură alcoolică, cu parcurs istoric aparte, este animată din dorința de a cuceri cel mai pretențios și prestigios segment de piață, reprezentat de consumatorii cu gusturi rafinate. Participarea Republicii Moldova și distincțiile obținute la „International Wine & Spirit Competition” sunt o recunoaștere a calității Divinului, cu caracter nobil și fin. Totodată, ONVV planifică și încurajează producătorii autohtoni de divinuri să participe și la alte competiții de profil”, a declarat Irina Bîstrițchi, director adjunct al Oficiului Național al Viei și Vinului.

În prezent, în Republica Moldova sunt 20 de companii care produc divinuri.

Preluat: https://infoprut.ro/66428-romania-si-republica-moldova-premiate-la-londra.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: