Anunțul unui deputat de la București: a fost deblocat procesul de redobândire a cetățeniei române ~ InfoPrut

Autoritatea Națională pentru Cetățenie a deblocat procesul de redobândire a cetățeniei române pe baza soluției de a depune cererea prin mandatar cu procură, a anunțat deputatul de la București, Matei Dobrovie.

„În răspunsul ANC la adresa mea, președinta Autorității recunoaște ce i-am spus de la început. Că actuala pandemie reprezintă un motiv temeinic justificat!!! Reamintesc că art.13 alin 1 din legea 21/1991 spune așa: ”Cererea de acordare sau, după caz, de redobândire a cetățeniei române se formulează în limba română, se adresează Comisiei pentru cetățenie și se depune personal sau, în cazuri temeinic justificate, prin mandatar cu procură specială și autentică la sediul Autorității Naționale pentru Cetățenie, fiind însoțită de acte care dovedesc îndeplinirea condițiilor prevăzute de prezenta lege”, a scris Dobrovie pe Facebook.

Potrivit acestuia, Autoritatea Națională pentru Cetățenie a introdus două condiții pentru depunerea prin mandatar: decretarea stării de urgență în țara de domiciliu/reședință a petentului și reprezentanța diplomatică din acea țară să aibă activitatea suspendantă.

În contextul pandemiei de coronavirus, etnicii români din Republica Moldova sau Ucraina nu s-au putut deplasa personal în România, având în vedere restricțiile și carantina, pentru a-și depune cererile la Autoritatea Națională pentru Cetățenie, și nu au reușit să facă acest lucru nici la consulatele din Bălți, Cahul și Chișinău, care au suspendat temporar aceste activități.

Preluat: https://infoprut.ro/66448-anuntul-unui-deputat-de-la-bucuresti-a-fost-deblocat-procesul-de-redobandire-a-cetateniei-romane.html

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: