Municipiul Buzău s-a înfrățit cu raionul Ialoveni din Republica Moldova

Municipiul Buzău din România s-a înfrățit astăzi cu raionul Ialoveni din Republica Moldova. Un acord în acest sens a fost semnat de Constantin Toma, primar de Buzău și Mihail Silistraru, președintele Consiliului raional Ialoveni. 

Evenimentul festiv s-a desfășurat în Sala de evenimente a Palatului Comunal din Buzău, în prezența consilierilor locali și a oaspeților din Republica Moldova.

Astfel, Mihail Silistraru, președintele Consiliului raional Ialoveni, a menționat că acest acord de înfrățire va fi util pentru ambele comunități. 

Am aflat foarte multe lucruri frumoase care se fac în municipiul dvs. și am dori și noi să preluăm aceste practici bune și în raionul Ialoveni. Sunt convins că în viitor vom avea proiecte împreună, proiecte finanțate de UE”, a subliniat Mihail Silistraru.

În acest sens, președintele Consiliului raional Ialoveni și-a exprimat speranța că partenerii din România vor împărtăși din experiența lor privind atragerea investițiilor europene. 

La rândul său, Constantin Toma, primarul municipiului Buzău, a subliniat că inclusiv prin aceste înfrățiri „ne arătăm sprijinul pentru Republica Moldova”. 

Amintim că tot astăzi, municipiul Buzău a semnat un acord de înfrățire și cu municipiul Strășeni din Republica Moldova.

Acordurile de înfrățire vizează colaborări în plan economic, schimburi de experiență între angajații administrațiilor din Buzău, respectiv Strășeni și Ialoveni, vizite reciproce între elevi și dascăli, dar și organizarea în comun a unor evenimente culturale. Totodată, în următorii ani, Primăria Buzău va aloca fonduri pentru modernizarea unor obiective din Strășeni și Ialoveni.

Preluat: https://infoprut.ro/91046-municipiul-buzau-s-a-infratit-cu-raionul-ialoveni-din-republica-moldova.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: