Mii de tone de mere din R. Moldova, pe piața din România

Mii de tone de mere din Republica Moldova au ajuns în ultima lună pe piața din România. Un anunț în acest sens a fost făcut de Ministerul Agriculturii de la Chișinău, care a subliniat că producătorii de mere din Republica Moldova au început să-și diversifice piețele de desfacere a fructelor. 

Astfel, în ultimele săptămâni s-a intensificat exportul pe piețele UE, CSI și Orientul Mijlociu. Prin urmare, în rezultatul mai multor întâlniri şi dezbateri cu pomicultorii şi cu Asociaţiile de profil şi graţie conlucrării producătorilor cu Guvernul de la Chișinău și cu misiunile diplomatice, au fost sporite exporturile în România și alte state.

Respectiv, cele mai mari rețele comerciale din România vând mere produse în Republica Moldova. Numai în lunile martie –  aprilie, pe această piață au ajuns peste 4 000 de tone de mere și exportul continuă.

În Rusia, în lunile martie – aprilie, au fost livrate peste 26 de mii de tone de mere. De asemenea, în luna curentă, a sporit exportul în Emiratele Arabe Unite, fiind atinsă cifra de peste 5 000 tone de mere.

Autoritățile de la Chișinău susțin că au depus eforturi conjugate pentru intensificarea  exportului şi continuă să întreprindă mai multe acţiuni pentru identificarea unor pieţe alternative, astfel ca toate fructele să fie comercializate. În continuare, se poartă discuţii pe această dimensiune cu Egipt, India şi China.

Totodată, circa 10-12 mii de tone au fost consumate pe piaţa internă, iar o parte au fost transportate la procesare. În prezent, mai sunt în stoc circa 45 de mii de tone de mere.

Preluat: https://infoprut.ro/90050-mii-de-tone-de-mere-din-r-moldova-pe-piata-din-romania.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: