Iohannis: „Nu avem informații concrete că Republica Moldova ar fi amenințată”

Nu avem informații concrete că Republica Moldova ar fi amenințată din punct de vedere militar sau că ar fi fost luată drept țintă de către cineva. Declarația a fost făcută de Klaus Iohannis, președintele României, după o întrevedere cu omologul său german, Frank-Walter Steinmeier.

Republica Moldova s-a declarat stat neutru. Nu cred că în momentul actual pot exista inițiative deosebite în ceea ce privește apropierea Republicii Moldova de NATO. Sigur, există proiecte comune, dar Republica Moldova rămâne un stat neutru. Dar, atunci când vorbim de războiul din Ucraina, nu avem informații concrete că Republica Moldova ar fi amenințată în mod concret din punct de vedere militar sau că ar fi fost luată drept țintă de către cineva. Sigur, au existat provocări în Transnistria, fără ca acest lucru să fi avut urmări concrete. Evident, cu toții am fost îngrijorați, ne-a pus pe gânduri această situație”, a declarat președintele României.

De asemenea, Klaus Iohannis a mai subliniat că „Republica Moldova este un subiect foarte important în România”, menționând că Bucureștiul susține integrarea R. Moldova în Uniunea Europeană.

În orice caz, când vorbim de o posibilă integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, această integrare a fost solicitată de Republica Moldova, care a depus o cerere oficială și este dorită de România de multă vreme. Noi susținem Republica Moldova. România a trimis de mulți ani echipe de experți în Republica Moldova pentru a ajuta la integrarea acesteia, astfel încât noi vedem lucrurile la fel cum îşi dorește și populația din Republica Moldova, unde există o susținere pentru integrarea în Uniunea Europeană. Această susținere a crescut foarte mult în ultimii ani în rândurile populației, ceea ce este un prilej pentru noi să sperăm că Republica Moldova, într-o perspectivă de timp rezonabilă sau previzibilă, va deveni parte a Uniunii Europene. România și Germania sprijină acest lucru”, a mai spus președintele României.

Preluat: https://infoprut.ro/90178-iohannis-nu-avem-informatii-concrete-ca-republica-moldova-ar-fi-amenintata.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: