Îndemn de la Chișinău pentru brokerii vamali din R. Moldova și comisionarii autorizați din România

Serviciul Vamal de la Chișinău a propus brokerilor vamali din Republica Moldova să coopereze cu comisionarii în vamă autorizați din România în scopul reducerii timpilor de așteptare și optimizării acțiunilor de fluidizare a traficului la frontieră. 

Astfel, autoritatea vamală din Republica Moldova a anunțat că pune la dispoziția persoanelor interesate lista comisionarilor în vamă autorizați și ai titularilor de autorizații: garanție globală/exonerare de garanție în tranzitul unional/comun, amplasați cu sediul în raza de activitate a Direcției Regionale Vamale Galați și Direcției Regionale Vamale Iași ai Autorității Vamale din România”.

Amintim că săptămâna trecută premierii de la Chișinău și București au convenit asupra unor măsuri necesare pentru fluidizarea traficului și deblocarea situației în vămi.

Astfel, astăzi, Ministerul de Interne de la Chișinău a informat că eforturile autorităților au început a da roade, astfel încât timpul de așteptare a camioanelor la frontiera Republicii Moldova cu România este în scădere.

Preluat: https://infoprut.ro/91745-indemn-de-la-chisinau-pentru-brokerii-vamali-din-r-moldova-si-comisionarii-autorizati-din-romania.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: