Revoltă pe litoral: au apărut geamanduri sub formă de… cruce (VIDEO)

Este revoltă pe litoralul românesc, după ce în acest sfârșit de săptămână au apărut geamanduri noi sub formă de cruce. Mai mult, pe ele stă scris și numărul morților înecați în Marea Neagră, alături de mesajul „Fără aventură după geamandură”. În vreme ce salvamarii susțin că sunt periculoase și inestetice, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, explică de ce s-a ajuns aici.

Tăioase și ascuțite

Președintele Asociației Salvamarilor, Gabriel Bălan, a declarat, pentru Digi24.ro, că „asta nu e o modalitate de a face pe cineva să înțeleagă că apa mării este periculoasă”. 

„Sunt niște chestii tăioase, ascuțite, care sunt prinse în nituri. Dacă e val și te duce valul în aia, te poți tăia, te poți lovi!”, a susținut Bălan, după ce asemenea balize au fost montate la Eforie. 

Salvamarii refuză să mai monteze aceste balize. „La Constanța și Mamaia așa ceva nu o să montăm! Eu să crucific litoralul românesc n-am să fac”, a mai spus el conform aceleiași surse.

Ziua de Constanța scrie că geamandura are forma unei cruci roșii, dedesubtul căreia este amintit că 36 de oameni au murit.

Indicatoarele au fost donate de o fundație în fruntea căreai se află șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, sub forma unui contract de sponsorizare. „Așa cum se poate observa în contractul de sponsorizare, acesta s-a realizat prin Fundaţia pentru SMURD, cu sediul în str. Prof. Dr. Gheorghe Marinescu nr. 50, Târgu-Mureş, jud. Mureş, reprezentată prin dl. dr. Raed ARAFAT în calitate de Președinte al Consiliului Director, denumit în continuare SPONSOR. Bunurile pentru activități specifice de prevenire a înecului pe litoralul Mării Negre au fost achiziţionate cu valoarea totală de achiziţie de 2,499.3675 lei cu TVA”, arată sursa citată.

 » sursa: ebihoreanul.ro

%d blogeri au apreciat: