Flashmob în fața Ambasadei Federatiei Ruse la Chișinău în memoria victimelor războiului din Ucraina ~ InfoPrut

Membrii Asociaţiei „UNIREA-ODIP” au organizat astăzi un flashmob în faţa Ambasadei Rusiei din Chişinău pentru a comemora victimele războiului ruso-ucrainean.

Cei prezenţi în faţa ambasadei s-au culcat la pământ, cu mâinile legate, simbolizând astfel modul în care au murit zeci de oameni la Bucha din cauza barbariei armatei ruse.

„Am văzut cu toţii cadrele video, foto, în care stau cadavre pe jos. Am văzut cât de ticăloasă este propaganda Federaţiei Ruse care încearcă să ne povestească precum că ucrainenii şi-au ucis singuri oamenii. Nici măcar Hitler nu a putut inventa asemenea minciuni”, a declarat președintele Asociației „Unirea-ODIP”, Vlad Bilețchi.

După retragerea trupelor ruse din Bucha s-au văzut atrocităţile comise în timpul asediului, iar imaginile apărute în spaţiul public au zguduit întreaga lume.

De-a lungul străzilor au fost găsite cadavrele a zeci de civilili ucraineni, majoritatea dintre ele cu mâinile legate la spate. Mulţi oameni ucişi au fost aruncaţi în gropi comune săpate la periferia oraşului. Au fost descoperite şi camere de tortură improvizate în care erau corpurile neînsufleţite ale unor civili.

Preluat: https://infoprut.ro/88994-flashmob-in-fata-ambasadei-federatiei-ruse-la-chisinau-in-memoria-victimelor-razboiului-din-ucraina.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: