Drumuri mai bune pentru două comune de pe ambele maluri ale Prutului datorită unui proiect transfrontalier de îmbunătăţire a infrastructurii ~ InfoPrut

Locuitorii din raionul Soroca vor avea drumuri mai bune datorită unui proiect transfrontalier de îmbunătăţire a infrastructurii. Lucrările au un cost de 2,3 miloane de euro și sunt finanțate prin intermediul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova.

Proiectul „Drumuri bune și accesibile în comuna Comarna, Iași, și Vasilcău, Soroca” va asigura modernizarea a 8 kilometri de drum. Şoseaua spre comuna Vasilcău, lungă de 3,7 kilometri, era aproape impracticabilă, indiferent de anotimp. Locuitorii spun că așteaptă de mult ca porţiunea de drum să fie reparată.

„Din zona respectivă vor beneficia patru localităţi: Vasilcău, Trifăuţi, Inundeni şi Ruslanovca. Pentru raionul Soroca au fost alocați 1,6 milioane de euro”, a subliniat președintele raionului Soroca, Veaceslav Rusnac, pentru TVR Moldova.

Reprezentanţii autorităţilor publice locale au declarat că drumurile care vor fi reabilitate vor oferi condiţii sporite de siguranţă pentru cetăţenii de pe ambele maluri ale Prutului.

„Cel puţin pot spune că în Comarna într-o lună şi jumătate, cel mult, vom da ordinul de începere a lucrărilor. Cu siguranţă, în caietul de sarcini, eu îmi doresc ca în august, la nivel de comună, să fie terminat”, a precizat primarul comunei Comarna, Constantin Grădinaru.

Proiectul are o durată de implementare de 18 luni.

Preluat: https://infoprut.ro/90496-drumuri-mai-bune-pentru-doua-comune-de-pe-ambele-maluri-ale-prutului-datorita-unui-proiect-transfrontalier-de-imbunatatire-a-infrastructurii.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: