Dr. Galina Răduleanu, fost deținut politic: Cea mai mare cauză a depresiei este că omul nu-și mai caută ROSTUL. Existăm ca niște roboți

Cred că cea mai mare cauză a depresiei este faptul că omul nu-și mai caută rostul existenței, nu și-l găsește și nu și-l urmează, spune medicul psihiatru Galina Răduleanu, fost deținut politic, într-un interviu acordat revistei Familia Ortodoxă.

„O certitudine a mea este că fiecare dintre noi venim pe pământ cu un anumit rost; exact ca într-o piesă, noi trebuie să găsim rolul și să-l interpretăm.

Și nu contează cât de mare este rolul, poate să fie și foarte mic. Contează cum îl interpretezi. Felul în care interpretezi îți dă mulțumirea și deplinătatea existenței.

Or acum, de foarte multe ori, noi vrem să interpretăm roluri care nu ni se potrivesc, sau le intepretăm prost și avem un sentiment de descurajare, de blazare, de existență fără rost. Pentru că nu ne căutăm rostul.

Rostul este esența existenței noastre.

Nu ne căutăm nici viața interioară, nu dăm importanță nici sufletului nostru. Toată viața noastră se desfășoară în exterior. Noi nu mai avem momente de meditație, ne ducem traiul în fața unui ecran sau în fața unei activități care ne aduce satisfacții materiale. Or, noi trebuie să avem convingerea că ne-am născut un rost pe lume,

 » Citește tot articolul pe Rostonline.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: