Incendiu de amploare într-un bloc din Capitală. Au fost mobilizați pompieri din tot Bucureștiul

Un incendiu puternic a izbucnit sâmbătă seara în cartierul Ferentari din București. Clădirea a ars de la etajul 2 până la etajul 10. Din primele informații, 8 persoane au fost rănite, dintre care două au fost duse la spital.

ACTUALIZARE 23:10 În urma incendiului izbucnit sâmbătă seara în Sectorul 5 al Capitalei au ieșit din apartamente 112 persoane, iar alte 11 au fost evacuate de echipele de intervenție.

Echipele de căutare – salvare sunt constituite la fiecare nivel al blocului cu 10 etaje de pe strada Baciului, din Sectorul 5 al Capitalei, pentru a verifica dacă au fost persoane surprinse de incendiu.

Până la acest moment s-au autoevacuat 112 persoane. Dintre ele, opt sunt asistante medical, iar una va fi transportată la spital.

De asemenea, 11 persoane au fost evacuate de forțele de interventie, dintre care o persoană supraponderală și două care erau imobilizate. Dintre persoanele evacuate, una va fi transportată la spital.

Incendiul a fost stins, dar pompierii caută alte posibile victime, urmând ca apoi să facă cercetări, împreună cu polițiștii, pentru stabilirea cauzelor izbucnirii focului.

ACTUALIZARE 22.55. 8 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, potrivit ultimului bilanț furnizat de ISU. Una dintre acestea a fost transportată la spital.

ACTUALIZARE 22.38. Pompierii au stins flăcările de pe fațada blocului. Acum au format echipe și merg la fiecare etaj al blocului pentru a vedea dacă mai sunt persoane în apartamente.

Două persoane sunt în evaluare medicală și au refuzat să fie duse la spital, a spus la Digi24 Ioana Blănaru, purtător de cuvânt ISU București.

Ea a adăugat că circa 30 de persoane au reușit să iasă din clădire după ce a izbucnit incendiul.

Din primele informații, incendiul a izbucnit într-un bloc de la etajul al doilea și s-a extins pe fațadă până la etajul 10.

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: