Covoare din R. Moldova și România, expuse la Muzeul Național al Țăranului Român din București ~ InfoPrut

Muzeul Național al Țăranului Român şi Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău, cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova la București, a inaugurat pe 8 septembrie, la Sala Tancred Bănăţeanu, expoziţia de scoarţe româneşti, „Țeserea lumii”.

Expoziția „Țeserea lumii. Scoarțe românești din patrimoniul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău și al Muzeului Național al Țăranului Român” de la București a fost posibilă datorită unui acord de colaborare încheiat între cele două muzee în anul 2021 și reunește câteva dintre cele mai frumoase scoarțe aflate în depozitele celor două instituții naționale.

„Vă invităm cu căldură să vizitați această selecție magnifică de scoarțe românești la Sala Tancred Bănăţeanu a Muzeului Național al Țăranului Român, care poate fi admirată până la 23 octombrie 2022, de marți până duminică, între orele 10.00 și 18.00”, a îndemnat ambasadorul Republicii Moldova în România, Victor Chirilă.

În anul 2016, Comitetul Interguvernamental UNESCO pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial a înscris Tehnicile tradiționale de realizare a scoarței în România și Republica Moldova în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural al Umanității.

Preluat: https://infoprut.ro/95053-covoare-din-r-moldova-si-romania-expuse-la-muzeul-national-al-taranului-roman-din-bucuresti.html

Lasă un răspuns