Copiii români din regiunea Odesa vizitează România cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni ~ InfoPrut

La sfârșitul lunii august, 15 elevi și cadre didactice din regiunea Odesa au vizitat Palatul Parlamentului, Muzeul Național Cotroceni, Muzeul Național de Istorie a României și Centrul Istoric al Bucureștiului, în cadrul unui proiect finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Până la finalul lunii septembrie, copiii români din regiune își îmbunătățesc cunoștințele de limba română și istoria României, în cadrul proiectului derulat prin intermediul Asociației Entrropia și în colaborare cu școlile satelor Starosillia (Frumușica Veche) și Mineailivca (Manjiu), din raionul Belgorod-Dnestrovsk (Cetatea Albă), regiunea Odesa.

„Scopul comun al Asociației Entrropia și a cadrelor didactice din Raionul Belgorod-Dnestrovsk este acela de asumare și fructificare a identității naționale în perpetuarea filonului național românesc, cu efecte pe termen nelimitat. Acest proiect este un prim pas pentru ca alți elevi ucrainieni de etnie română să viziteze România, să o cunoască din experiențe”, se arată pe site-ul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Asociația Entropia a donat școlii din Frumușica Veche treninguri, abecedare, pixuri, acuarele, hârtie de desenat și cocarde de absolvent pentru elevii din clasa XI-a, anul final de studii preuniversitare.

În provincia istorică românească Bugeac, situată la sud de Republica Moldova, între Prut, Nistru și Marea Neagră, trăiesc aproximativ 125.000 de etnici români care fac parte dintr-o comunitate istorică românească.

Preluat: https://infoprut.ro/95004-copiii-romani-din-regiunea-odesa-viziteaza-romania-cu-sprijinul-departamentului-pentru-romanii-de-pretutindeni.html

Lasă un răspuns