Deputat AUR, după ce moțiunea simplă împotriva ministrului Energiei a fost respinsă: Partidul stat PSD-PNL trebuie să plece acum!

Moțiunea simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, a fost respinsă cu 191 de voturi și doar 85 de voturi pentru. Astfel, PSD, PNL și UDMR și-au arătat susținerea față de actualul ministru al Energiei, în ciuda faptului că acesta nu a fost capabil să adopte măsuri care să vină în sprijinul românilor și al întreprinderilor românești, afectate de creșterea prețurilor la energie și gaze naturale, în contextul crizei generate de războiul din Ucraina. Deputatul AUR Ciprian-Titi Stoica a izbucnit la adresa alianței USL 2.0: Partidul stat PSD-PNL trebuie să plece acum!

Moțiunea „România fără energie. Românii plătesc factura pentru incompetenţa lui Virgil Popescu” a fost supusă dezbaterilor din Parlament în cadrul ședinței de săptămâna aceasta. Deputații AUR și USR au fost singurii care au votat pentru demiterea ministrului Energiei.

„Cu girul PSD și PNL, hoțul Virgil rămâne în funcție, iar Mintia va rămâne privatizată. Vrem anticipate!”, a transmis deputatul AUR, după ce moțiunea a fost respinsă în Camera Deputaților.

Ciprian-Titi Stoica a mai spus că AUR este singurul partid care are soluții pentru criza energetică: „soluția propusă de noi este fuzionarea Hidroelectrica cu Complexul Energetic Oltenia. În acest fel, se va face un mix energetic în interiorul companiei, care rezultă, cu capacități de producție diversificate: hidro, termo-cărbune, gaz, păcură și solară”, a explicat deputatul.