Copii români și ucraineni pictează icoane pe sticlă, la Protopopiatul Huedin ~ InfoPrut

Circa 30 de tineri, între care și doi copii ai unei familii de ucraineni refugiată la Huedin, participă la cea de-a patra ediție a proiectului educativ „Icoana – cuvânt în culori”. Evenimentul se desfășoară la Protoieria Huedin și are ca scop familiarizarea copiilor și a tinerilor cu tehnica pictării icoanei ortodoxe pe sticlă, caracteristică spiritualităţii româneşti.

Coordonatoarea proiectului este preoteasa Mirela Lupuțan, în colaborare cu voluntarele Alexandra Căienar, Nicoleta Bucșa și Mariana Mihuț, informează Protopopiatul Huedin.

De asemenea, urmare a unui protocol de colaborare, la actuala ediție a proiectului participă și 13 elevi de la Școala Gimnazială Specială din Huedin, însoțiți de prof. psiho-pedagog Raluca Stancalău și prof. educator Ioana Lucaciu.

Întâlnirile au loc în fiecare zi de luni, marți și joi, în funcție de grupa de vârstă, la sediul Protopopiatului Huedin. Pe lângă activitățile de pictură, cei prezenți învață pricesne și cântări liturgice specifice Postului Mare și perioadei pascale.

La finalul proiectului, icoanele vor fi expuse în cadrul unei expoziții, la Catedrala Moţilor din Huedin.

Proiectul educativ „Icoana – cuvânt în culori” a debutat la Huedin în martie 2017, „Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti”, în Patriarhia Română.

Preluat: https://infoprut.ro/88622-copii-romani-si-ucraineni-picteaza-icoane-pe-sticla-la-protopopiatul-huedin.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: