Companie franceză, interesată de proiecte energetice în R. Moldova ~ InfoPrut

Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău, a avut o întrevedere cu directorul general al companiei franceze Qair Group, Charles Lhermitte care este lider în domeniul energiei regenerabile.

Compania are o experiență de aproape 30 ani și este un producător independent de energie ale cărui proiecte vizează energia eoliană, energia fotovoltaică, hidroenergia, producerea hidrogenului „verde” și generarea energiei prin prelucrarea și incinerarea deșeurilor.

„Am reiterat că diplomația economică este unul din obiectivele principale pe agenda politicii noastre externe pentru anul curent. Pe lângă promovarea produselor autohtone și eforturile de identificare a unor noi piețe de desfacere pentru acestea, lucrăm și în direcția atragerii investițiilor în țară”, a menționat vicepremierul Nicu Popescu.

Totodată, oficialul a salutat interesul companiei Qair care este prezentă în plan internațional în peste 18 state din Europa, America de Sud, Africa și Asia, de a examina oportunitatea realizării unor proiecte energetice în Republica Moldova și l-a încurajat pe directorul companiei franceze să examineze oportunităților pe care le oferă R. Moldova în acest sens.

Preluat: https://infoprut.ro/89233-companie-franceza-interesata-de-proiecte-energetice-in-r-moldova.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: