Crucişătorul „Moscova” s-a scufundat. Este cea mai mare pierdere navală suferită de Rusia de la Al Doilea Război Mondial

Crucişătorul „Moscova”, nava-amiral a flotei ruse din Marea Neagră s-a scufundat, în timp ce era remorcată, informează agenţia rusă Ria Novosti, care citează ministerul rus al Apărării.

„În timpul remorcării crucişătorului Moscova către portul de destinaţie, nava şi-a pierdut stabilitatea din cauza avariilor suferite de corpul navei, ca urmare a incendiului provocat de detonarea muniţiei la bord. În condiţiile unei mări agitatea, nava s-a scufundat”, se arată într-un comunicat al ministerului rus al Apărării, preluat de Ria Novosti.

Autoritățile ucrainene au anunțat joi că au lovit crucișătorul Moscova cu rachete „Neptun”, provocându-i pagube grave. Pe de altă parte, Ministerul rus al Apărării a susținut că nava a fost evacuată în urma unui incendiu la bord care a provocat explozia muniției.

„Echipajul a fost evacuat către alte nave Flotei Mării Negre din zonă. Se fac aranjamente pentru a tracta crucișătorul. Cauza incendiului este în curs de cercetare”, au declarat oficialii ruşi.

În cursul aceleiaşi zile au apărut imagini care ar arăta crucișătorul „Moscova”, nava-amiral a flotei ruse de la Marea Neagră, imediat după ce a luat foc . Imaginile au fost difuzate de o agenție din Turcia.

Moscova” este exact nava care le-a cerut grănicerilor ucraineni de pe Insula Şerpilor să se predea și care a primit în replică celebra înjurătură „Russian warship, go fuck yourself”.

Scufundarea crucișătorului „Moscova”, nava-amiral a flotei ruse la Marea Neagră, are o puternică valoare simbolică și militară.

„Moscova” este nava-amiral a flotei ruse din Marea Neagră, lansată la apă în 1983, sub numele „Gloria”. Armamentul principal de la bordul navei este constituit din 16 lansatoare de rachete Vulkan P-1000.

Conform analiştilor consultaţi de CNN,

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: