Cine este deputatul care a avut mandat de 8 ori și care ar putea rămâne fără funcție și avere

Deputatul Dumitru Diacov, președintele de onoare al PDM, ar putea rămâne fără o parte din avere, dar și fără mandat, în urma unor verificări efectuate de Autoritatea Națională de Integritate.

Mai exact, ANI a verificat declarațiile de avere și interese personale ale lui Dumitru Diacov și ale soție acestuia pentru perioada 2014 – 2019 și a constatat existența unei diferențe substanțiale, în mărime de peste 600 de mii de lei, între averea dobândită și veniturile obținute de către cei doi soți.

Deși, deputatul a beneficiat de dreptul de a-și expune punctul de vedere în cadrul procedurii de control, acesta  și-a justificat doar o parte din averea deținută. Ca urmare a celor constatate, ANI va transmite cauza în instanța de judecată pentru declanșarea procedurii de confiscare a acestei averi nejustificate”, a mai anunțat autoritatea. 

Astfel, dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, deputatul riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică, inclusiv mandatul de parlamentar pentru o perioadă de 3 ani.

Menționăm că Dumitru Diacov a avut până acum opt mandate, fiind astfel cel mai longeviv deputat din R. Moldova. El a ajuns în Parlamentul de la Chișinău în 1994, acolo unde s-a reținut până astăzi, cu o pauză între 2001-2005.

Preluat: https://infoprut.ro/74098-cine-este-deputatul-care-a-avut-mandat-de-8-ori-si-care-ar-putea-ramane-fara-functie-si-avere.html

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: