Autorități din România și R. Moldova, inspecție la podul Giurgiulești – Galați

Secretarul general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din Republica Moldova, Lilia Dabija, și secretarul pe domeniul infrastructurii de transport, Mircea Păscăluță, împreună cu secretarul de stat de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii din România, Irinel Ionel Scrioșteanu au vizitat, astăzi, podul rutier Giurgiulești – Galați. 

Lucrările de reabilitare a podului au durat aproximativ nouă luni, investiția a costat circa 8 milioane de lei, asigurată în totalitate de Guvernul României.

Potrivit Ministerului Infrastructurii de la Chișinău, podul interconectează infrastructurile rutiere între cele două state, pe teritoriul Republicii Moldova drumul național M3 Chişinău – Comrat – Giurgiuleşti – frontiera cu România și pe teritoriul României. Totodată, acesta sporește rolul Republicii Moldova în calitate de punct de legătură între statele Uniunii Europene şi Comunitatea Statelor Independente.

Lilia Dabija, secretarul general al Ministerului Infrastructurii de la Chișinău, a mulțumit omologului său de la București, subliniind că proiectele comune de infrastructură fortifică și mai mult relațiile dintre Republica Moldova și România.

Mulțumim Guvernului României pentru sprijinul oferit în tot acest proces amplu de reconstrucție a infrastructurii. În viitorul apropiat vom începe lucrările de construcție la podul de la Ungheni, dar şi reparația altor poduri Sculeni-Sculeni, Cahul-Oancea, Leușeni-Albița. Acum că suntem într-o criză de securitate la frontieră trebuie să fim și mai rezilienți și mai puși pe fapte, pentru drumuri mai bune, pentru poduri mai multe și o mai bună securitate la frontieră”, a menționat oficialul.

Podul rutier peste râul Prut, între localitățile Giurgiulești (Republica Moldova) – Galați (România) a fost construit în anul 1949 și are o lungime de 125 de metri, cu circulație pe două benzi.

Preluat: https://infoprut.ro/90113-autoritati-din-romania-si-r-moldova-inspectie-la-podul-giurgiulesti-galati.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: