Ziua Unirii Basarabiei cu România, marcată la Soroca

Duminică, 27 martie, la Soroca au avut loc mai multe evenimente dedicate Zilei Unirii Basarabiei cu România. Cetatea Soroca a fost gazda programului muzical artistic cu genericul „Suntem o Țară și un Neam”. Aici s-au adunat toți cei care gândesc și simt românește, transmite TVR Moldova.

„Astăzi este o zi deosebită, o zi care ne întoarce la rădăcini, o zi când conștientizăm că fără trecut nu există viitor. Consiliului Unirii din Soroca în parteneriat cu parohia „Sfinții Martiri Brâncoveni” și alte asociații am încercă să sensibilizăm sorocenii prin această activitate. Suntem un neam și o țară”, a remarcat Olga Gherghiligiu, președintele Consiliului Unirii din Soroca.

Evenimentul i-a adunat pe toți cei care poartă în suflet candela aprinsă pentru unitatea poporului român. Invitații speciali ai concertului au fost interpreții Ion Razza, Viorel Burlacu, inclusiv fanfara Colegiului de Arte „Nicolae Botgros” din Soroca.

Înaintea programului artistic a avut loc Liturghia Unirii de la biserica „Sfinții Martiri Brâncoveni”, a Mitropoliei Basarabiei.

De dimineață am început la biserica „Sfinții Martiri Brâncoveni” această zi de sărbătoare, în Duminica Crucii, săvârșind Sfânta Liturghie. Această zi importantă pentru întreaga creștinătate, dar și pentru întreagă românitate – Ziua unirii Basarabiei cu România”, a spus parohul Sorin Huluța

Sfatul Țării din Basarabia este un exemplu pentru noi toți de dăruire, curaj pentru ca a votat unirea cu România. Noi vom continuă să le menținem trează memoria, vom continua să sprijinim Republica Moldova prin toate mijlocele pe drumul ireversibil spre UE”, a subliniat Petrișor Dumitrescu, consulul general al României la Bălți.

Tot astăzi, au fost premiați 27 de elevi care au participat la Concursul „Poezia Unirii-2022”. Laureații au primit diplome, cărți românești și câte un tricolor.

Preluat: https://infoprut.ro/88379-ziua-unirii-basarabiei-cu-romania-marcata-la-soroca.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: