Volodimir Zelenski, despre un posibil atac rusesc asupra Ucrainei de pe teritoriul regiunii transnistrene: Este foarte posibil, însă nu văd o mare amenințare ~ InfoPrut

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat pentru televiziunea italiană Rai1 că un atac rusesc asupra Ucrainei de pe teritoriul regiunii transnistrene este foarte posibil.

Președintele ucrainean a subliniat că partea ucraineană nu vede o mare amenințare în acest sens, fiindcă în regiunea separatistă a Republicii Moldova există o grupare militară slabă.

„În ceea ce privește forța umană, înțelegem că poate fi o grupare de până la 15.000 de persoane, dar nu este foarte bine pregătită. Fiindcă nu au graniță cu Federația Rusă, aceștia pot obține întăriri doar pe cale aeriană. Nu ne este foarte frică de această grupare, dacă ar începe (ofensiva, n.r.). Pentru că, din 15.000 de oameni, din câte știm, cel mult 3.000 pot să lupte. Poate fi o provocare, dar nu vedem o amenințare foarte mare acolo”, a asigurat Volodimir Zelenski.

Potrivit lui Zelenski, rușii ar putea lansa o ofensivă împotriva Ucrainei dinspre regiunea transnistreană pentru că Federația Rusă controlează 100% din componenta militară aflată în zona necontrolată de Chișinău.

Preluat: https://infoprut.ro/90474-volodimir-zelenski-despre-un-posibil-atac-rusesc-asupra-ucrainei-de-pe-teritoriul-regiunii-transnistrene-este-foarte-posibil-insa-nu-vad-o-mare-amenintare.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: