Voce de la Chișinău: Creșterea numărul unioniștilor îi sperie pe mancurți, de aceea, atacurile iraționale se vor înmulți

„Faptul că numărul unioniștilor e în creștere, conform sondajelor de opinie, îi sperie pe mancurți de moarte, cum îi speria odinioară orice atentat la căciula lor”. De această părere este jurnalistul Nicolae Negru, care a mai adăugat că anume din acest motiv atacurile iraționale la adresa lor se vor înmulți.

Potrivit editorialistului, unioniștii din Republica Moldova sunt foștii robi care și-au salvat memoria istorică, iar stataliștii sunt cei fără memorie. „Aceasta e, în esență, deosebirea dintre ei. Independența, pentru unioniști, e „încetarea stării ilegale de ocupație” e libertatea „SĂ-ȘI HOTĂRASCĂ PREZENTUL ȘI VIITORUL FĂRĂ NICI UN AMESTEC DIN AFARĂ, ÎN CONFORMITATE CU IDEALURILE ȘI NĂZUINȚELE SFINTE ALE POPORULUI ÎN SPAȚIUL ISTORIC ȘI ETNIC AL DEVENIRII SALE NAȚIONALE”. Independența pentru mancurți e „cea mai mare catastrofă a secolului XX”, iar „statalitatea” e ca pielea de cămilă concrescută pe capul lor și orice atingere, orice aluzie că ar trebui să-și spele capul, să se tundă îi sperie de moarte. Ieri, de Ziua Independenței, statalistul Dodon, care se consideră președinte, nu a zis niciun cuvânt despre trupele „juangjuanilor” aflate ilegal pe teritoriul Republicii Moldova. Nu a zis, fiindcă nu vrea ca ele să plece”, a mai specificat Nicolae Negru.

În context sursa a mai adăugat că după treizeci de ani de eșec statal, mancurții fără memorie istorică sunt nostalgici și îi urăsc pe concetățenii cu memorie istorică, pentru faptul că le tulbură existența cu amintiri din trecut, pentru că îi îndeamnă să-și recunoască părinții și să se întoarcă acasă. „Acuzația cea mai frecventă e că unioniștii nu-și iubesc patria, că sunt trădători. Pe nimeni nu-i urăsc stataliștii atât de tare ca pe unioniști, dar îi simpatizează pe foștii lor stăpâni și torționari. Zilele trecute unul dintre ei recunoștea că la meciurile de fotbal ține cu echipele „juangjuanilor”, ceea ce e firesc, fiind și o manifestare a sindromului Stockholm, de care suferă toți mancurții. Ca unor sadomasochiști, stataliștilor fără memorie istorică le place să se chinuie în stătulețul lor, așteptând revenirea „juangjuanilor” care să-i salveze de „independența” ce nu și-au dorit-o, ci le-a fost băgată pe gât de unioniști”, a subliniat Nicolae Negru pentru Ziarul Național.

Potrivit editorialistului, acesta e de fapt „patriotismul” despre care ei vorbesc atât de mult. Totuși, a mai punctat sursa, spaima mancurților „teoreticieni” că se vor pomeni în minoritate, odată cu creșterea numărului de unioniști nu mai pare fără motiv.

Preluat: https://infoprut.ro/66762-voce-de-la-chisinau-cresterea-numarul-unionistilor-ii-sperie-pe-mancurti-de-aceea-atacurile-irationale-se-vor-inmulti.html

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: