Vaccinurile donate de România vor ajunge și în regiunea transnistreană ~ InfoPrut

Din cele 21.600 de doze donate de România Republicii Moldova, 1.800 vor ajunge în regiunea transnistreană, a anunțat Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, potrivit IPN.

Secretarul de stat al Ministerului, Tatiana Zatîc, a declarat că pe 1 martie s-a aprobat Planul de repartizare a vaccinului pentru toate instituţiile medico-sanitare din Republica Moldova. Au fost întreprinse toate măsurile ca vaccinarea să aibă loc în condiţii sigure şi există toate capacităţile necesare pentru a realiza planul naţional de imunizare.

Într-o postare pe o reţea de socializare, preşedintele Maia Sandu a declarat că noul coronavirus nu trasează linii de demarcaţie.

„Pe malul stâng, unde locuiesc cetăţenii noştri, nevoia de vaccin este la fel de mare. De aceea, o parte din dozele de vaccin primite de noi urmează să fie distribuite locuitorilor regiunii transnistrene, în special pentru imunizarea lucrătorilor medicali din prima linie”, a notat şeful statului.

De asemenea, epidemiologul Alexei Ceban a menţionat că jumătate din vaccinuri vor fi distribuite la centrele de sănătate publică de pe întreg teritoriul Republicii Moldova. De acolo, acestea vor fi distribuite la centrele de vaccinare. În primă etapă, va fi vaccinat personalul asistenţei medicale spitaliceşti, de la reanimare şi din secţiile COVID-19.

Monitorizarea vaccinării va avea loc cu ajutorul unui registru electronic.

Preluat: https://infoprut.ro/74238-vaccinurile-donate-de-romania-vor-ajunge-si-in-regiunea-transnistreana.html

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: