Universități din România și Republica Moldova, în clasamentul internațional „World University Rankings” ~ InfoPrut

O universitate din Republica Moldova și 12 universități din România au fost incluse în clasamentul internațional „World University Rankings” care cuprinde 1150 de universități din 85 de state. 

Conform Round University Ranking 2022, Universitatea Tehnică a Moldovei ocupă poziția 660 la nivel mondial şi prima poziție la nivel național, fiind unica universitate din Republica Moldova prezentă în clasamentul internațional „World University Rankings”.

În această clasificare, din România sunt prezente 12 universități, clasate pe pozițiile 643 – 930, printre care Universitatea din București, care se află în top la nivel național, urmată de Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca și Universitatea Politehnica din București.

Round University Ranking măsoară performanța universităților pe baza a 20 de indicatori de performanță în patru categorii: predare (40 %), cercetare (40 %), diversitate internațională (10 %), sustenabilitate financiară (10 %) şi șase domenii de studii: științe umaniste, științe ale vieții, științe naturale, științe tehnice, științe sociale, științe medicale.

Preluat: https://infoprut.ro/90780-universitati-din-romania-si-republica-moldova-in-clasamentul-international-world-university-rankings.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: