Ungaria și Țările de Jos, donație de medicamente și echipamente medicale pentru spitalele din R. Moldova ~ InfoPrut

Un nou lot de asistență umanitară cu medicamente și echipamente medicale din partea Uniunii Europene a ajuns la Chișinău. Ajutoarele vin din partea Regatului Țărilor de Jos și a Ungariei.

În premieră, R. Moldova a primit echipamente medicale prin sistemul RescEu, care reprezintă o rezervă strategică a UE pentru situații de urgență, a anunțat Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății, Ion Prisăcaru.

„În lotul pe care îl recepționăm astăzi din partea UE este vorba despre 250 de concentratoare de oxigen, 240 monitoare pentru pacienți, 20 de sisteme de monitorizare a pacienților și 20 de ecografe de rezervă. Totodată primim și 50 de ventilatoare pulmonare, 20 de seturi, pompe pentru perfuzie. Aceste echipamente vor fi repartizate în instituțiile medicale din țară conform necesităților evaluate de Ministerul Sănătății în colaborare cu spitalele din țară și instituțiile medicale din asistența medicală primară”, a subliniat acesta, potrivit Radio Chișinău.

Până în prezent, Republica Moldova a primit ajutor umanitar din partea Uniunii Europene, sub formă de medicamente și echipamente medicale, în valoare de 4,2 milioane de euro.

Preluat: https://infoprut.ro/88605-ungaria-si-tarile-de-jos-donatie-de-medicamente-si-echipamente-medicale-pentru-spitalele-din-r-moldova.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: