Un profesor de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, Doctor Honoris Causa în Republica Moldova ~ InfoPrut

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova a decernat titlul onorific Doctor Honoris Causa Prof. Dr. Adrian Covic, prorector pentru cercetare științifică la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași.

Festivitatea a avut loc la Complexul Sociocultural Universitar din Chișinău, după care Prof. Dr. Adrian Covic a ținut o prelegere cu tema „Enigmele naturii – un potențial răspuns pentru medicina contemporană” în cadrul Congresului internațional pentru studenți și tineri medici MedEspera 2022, ediția a IX-a.

Prof. Covic este profesor de nefrologie și medicină internă la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, directorul centrului de Nefrologie Clinică și de Dializă și Transplant din Iași. În trecut, a ocupat funcția de președinte al Societății Române de Nefrologie și secretar trezorier al ERA-EDTA, a publicat peste 450 de lucrări originale și de recenzie în reviste revizuite de la egal la egal, 16 cărți și 22 de capitole, indicele actual Hirsch este 48.

Preluat: https://infoprut.ro/90477-un-profesor-de-la-universitatea-de-medicina-si-farmacie-din-iasi-doctor-honoris-causa-in-republica-moldova.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: